Tak a mám pro vás další recept. Dnes to bude recept na lososa s bramborem a česnekovým dipem. Nejedná se o nejdietnější pokrm, ale jsem si jistá, že ho dokážete snadno přizpůsobit, tak aby vyhovoval i vám. Například můžete americké brambory vyměnit za vařené. To já jsem nemohla, protože to bylo jídlo pro celou rodinu a ta by mě s nimi poslala do háje :).
Potřebujete:
- losos (150 gramů)
- 1 větší brambora
- zakysaná smetana
- lučina
- česnek
- citrón
- olivový olej
- rozmarýn
- oregano
- pepř
- sůl
Postup:
- Dejte rozehřát troubu na dvě stupňů a zatím si na měsíčky nakrájejte syrové brambory. Ty vyskládejte na pekáč vymaštěný lžící olivového oleje. Brambory osolte, opepřete a posypte oreganem. Dejte do trouby a čekejte, dokud nezačnou měknout a zlátnout.
- Zatímco se vám dělají brambory, připravte si česnekový dip. Smíchejte lžíci zakysané smetany s lžíci lučiny, dochuťte stroužkem česneku, pepřem a solí. Vložte do lednice.
- Filet lososa postříkejte olivovým olejem, citrónem a posypte rozmarýnem (já použila čerstvý).
- Rozpalte si pánev se lžičkou slunečnicového oleje a položte na ní váš filet z lososa (kůží dolu a po minutě ho točte).
- Až budete mít brambory zlaté a losos nebude syrový, tak podávejte ;).
Spočítala jsem vám energetickou hodnotu jídla a vychází to na necelých 1300 kJ, což je v pohodě :). (A to jsem do toho započítala i olej ;))
Tak dobrou chuť,
Lilith
Vypadá to straaaaaašně dobře! Toho lososa jsi koupila zmraženého nebo nějaký filetky? :)
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
VymazatMamka koupila velký flák čerstvého lososa, kterého jsem akorát nakrájela na filety :).
Vymazat